Citaat van Wibo


'Ik ben dankbaar dat er tot op de dag van vandaag mensen door (gospel)muziek bemoedigd worden, kracht putten, troostvinden en dat we door middel van (lof)liederen en muziek een stukje dankbaarheid mogen uiten. Niet alleen tijdens de concerten maar ook tijdens de repetities en workshops mogen we elkaar bemoedigen met een lied. Klassieke als hedendaagse muziek kan in een kerkelijke setting juist drempel verlagend werken en de boodschap kracht bij zetten. Of in de publieke ruimte juist herkenbaar en verbindend zijn'.

Wibo Hijink (1980) is geboren in Semarang. Geadopteerd en getogen in Nederland.
In 2017 heeft hij zijn biologische familie in Indonesië ontmoet en jaarlijks probeert hij zijn familie daar te bezoeken. In 2010 getrouwd met Leanne Hijink - Elbertsen (1985) en hebben samen twee dochters Sharon (2015) en Thirsa (2017). Uit een eerder huwelijk heeft hij twee zonen Dave (1999) en Ray (2000).

Van kinds af aan is muziek er met de paplepel in gegoten. In groep 6 schrijft hij de eerste muziekstukjes. Op 14 jarige leeftijd schrijft hij zijn eerste symfonische muziekstuk dat door een professioneel symfonie orkest werd gespeeld en werd hij dirigent van het schoolorkest van het Ichthus College Veenendaal. Op 16 jarige leeftijd schreef hij mee aan de musical David, machteloos machtig. Daar groeide de passie voor gospelmuziek en musical. Verhalend zingen en musiceren krijgt zijn voorkeur. Er zijn diverse zelf geschreven en gearrangeerde musical verschenen.
Wibo heeft de Meerjarige Dirigenten Opleiding gevolgd bij het SNK in Arnhem van o.a. Valentijn Smit en later in Utrecht van o.a. Dirk Jan Horringa, Harjo Pasveer en Koosje Kiezebrink. Sinds zijn 16de dirigeerd hij diverse gospelkoren eventueel begeleid door combo of orkest.

Hij volgt orkestdirectie (derde jaars) bij Bourdon Hogeschool voor muziek om zich nog meer te verdiepen in de mogelijkheden van instrumenten.Dirigent

Op dit moment is Wibo Hijink de vaste dirigent bij 3 verschillende Gospelkoren. Daarnaast zijn er ook kort lopende projecten waar hij actief is.

 
Cellar Gospel Seventy - Amersfoort (U)
Devotion Gospel Choir - Capelle a/d IJssel (ZH)
The Inspirational Community Gospel Choir - Tilburg (NB)
UitBUNdig - Bunnik (U)