Wibo HijinkWibo Hijink (1980) is geboren in Semarang. Geadopteerd en getogen in Nederland.
In 2017 heeft hij zijn biologische familie in Indonesië ontmoet en jaarlijks probeert hij zijn familie daar te bezoeken. In 2010 getrouwd met Leanne Hijink - Elbertsen (1985) en hebben samen twee dochters Sharon (2015) en Thirsa (2017). Uit een eerder huwelijk heeft hij twee zonen Dave (1999) en Ray (2000).

Van kinds af aan wordt muziek er met de paplepel in gegoten. In groep 6 schrijft hij de eerste muziekstukjes. Op 14 jarige leeftijd schrijft hij zijn eerste symfonische muziekstuk dat door een professioneel symfonie orkest werd gespeeld en werd hij dirigent van het schoolorkest van het Ichthus College Veenendaal. Op 16 jarige leeftijd schreef hij mee aan de musical David, machteloos machtig. Daar groeide de passie voor gospelmuziek en musical. Verhalend zingen en musiceren krijgt zijn voorkeur. Er zijn diverse zelf geschreven en gearrangeerde musical verschenen. 
Wibo heeft een particuliere dirigenten opleiding gevolgd in Arnhem van o.a. Valentijn Smit en in Utrecht lessen gevolgd van o.a. Dirk Jan Horringa, Harjo Pasveer en Koosje Kiezebrink. Sinds zijn 16de dirigeerd hij diverse gospelkoren en orkesten.Citaat van Wibo:
 'Ik ben dankbaar dat er tot op de dag van vandaag mensen door gospelmuziek bemoedigd worden, kracht putten, troostvinden en dat we door middel van lofliederen een stukje dankbaarheid mogen uiten. Niet alleen tijdens de concerten maar ook tijdens de repetities en workshops mogen we elkaar bemoedigen met een lied. Ook hedendaagse (pop)muziek kan in een kerkelijke setting juist drempel verlagend werken en de boodschap kracht bij zetten. Of in de publieke ruimte juist herkenbaar en verbindend zijn'.


Artistiek Leider
(dirigent)


Barechja
(Andel)

Repeteert elke donderdagavond
20u00-22u00


www.barechja.nl
Cellar Gospel Seventy (Amersfoort)

Repeteert elke vrijdagavond
20u00-22u00


www.cellargospelseventy.nl
Devotion Gospel Choir
(Capella a/d IJssel)

Repeteert elke woensdag
20u00-22u00


www.devotiongospelchoir.nl
Gospel Choir Free
(NL)

Projectkoor


www.gospelchoirfree.nlGospelkoor Leef! (Waddinxveen)

Repeteert op dinsdagavond
(in de oneven weken)
19u45-21u30

www.gospelkoorleef.nl
Testimony
(Zwolle)

Repeteert op maandagavond 
(in de oneven weken)
19u45-21u45

www.testimony.nl


The Inspirational
Community Gospel Choir
(Tilburg)

Repeteert op maandagavond 
 (in de even weken)
19u30-22u00

www.ticgc.nl


UitBUNdig
(Bunnik)

dinsdagavond 2x voor
de eredienst

19u45-21u30Werkzaam als Pianist

bij o.a.


Baptisten Gemeente
De Verbinding
(Veenendaal)

Worshipband


Praizy Piano's
(NL)

Begeleidingsband


Sinds maart 2018 geef ik pianoles aan de muziekschool 'Artsschool Elevate' in Veenendaal. Als pianist zelf plezier beleven aan pianospelen en genieten van je pianospel is het belangrijkste. Dat anderen ook van jouw pianospel kunnen genieten is een mooie bijkomstigheid! Eerst muziek maken dan theorie.
Willen we over een paar jaar ook kunnen blijven zingen tijdens kerkdienst, dan zullen we de nieuwe generatie moeten opleiden. Kennisoverdragen en het voorbereiden van een nieuwe generatie pianisten is dan essentieel. Ik realiseer me dat steeds vaker!
                                  (Black) Gospel Workshop
               Ik geef regelmatig gospel workshops voor groepen. Arrangementen of composities schrijven zijn de werkzaamheden overdag, daarnaast geef ik trainingen voor solisten, instrumentalisten en dirigenten. Ook de werkzaamheden als producer en opnameleider is mij niet vreemd. 


Referenties
In opdracht van diverse christelijke organisaties heb ik al vele producties opgezet en uitgevoerd, van concerten tot musicals. Sommige projecten in samenwerking met collega’s zoals o.a. André Bijleveld; Barbara Lok; Elisa Krijgsman; Gerald Troost; Maarten Wassink; Marcel Koning; Marcel & Lydia Zimmer; Remco Hakkert; Sharon Kips; Gert Visscher. 

Nieuws

1-9-2021: Testimony (Zwolle)
Vanaf 1 september zal ik de laatste 2 open repetities leiden bij Gospelkoor Testimony.
Na 8,5 jaar geef ik het stokje door. 


1-9-2021: Website

Deze website is vernieuwd en geupdated.

Concertagenda

 

SOFTWARE


- Finale music -
bladmuziek software

 
- Pro Tools 12 -
Studio DAW software


- Mainstage 3 -
sounds MIDI software


- Forscore - 
Bladmuziek app


CONTACT

WIBO HIJINK
Korte Molenstraat 20
3905 AG VEENENDAAL
Tel.: 0318 823 231
GSM: 06 23 89 30 12

e-mail: info@wibohijink.nl
website: www.wibohijink.nl

KvK 39.074.323 Utrecht
BTW NL 00.1920.628 B15Webdesign © 2018 SOUND PRODUCTIONS COMPANY